onsdag 29 augusti 2012

Sveriges värste bödel

Sveriges värste bödel. Vem var det?


I säsongens ”Vem tror du att du är?”, den 3 september 2012, berättar undertecknad (Jouni Tervalampi) om Sveriges värste bödel under 1800-talet för underhållaren Petra Mede och för TV-tittarna cirka 35 minuter in i programmet.

Läsa mer: Svt. Vem tror du att du är? Är Petra Mede släkt med bödlar?

http://www.svt.se/vem-tror-du-att-du-ar/#./ar-petra-mede-slakt-med-bodlar?&_suid=134625272055003428075762760863

Svt-play. Vem tror du att du är?
http://www.svt.se/vem-tror-du-att-du-ar/se-program/

Skerikevägen 2 - Skarprättarbostaden vid Vallby friluftmuseum som ursprungligen låg på Gamla Bryggerigatan i Västerås.

http://www.vallbyfriluftsmuseum.se/museimiljoer/arbetarbostaden.shtml

Tillägg 12 november 2012

VART LÅG GALGBACKEN I VÄSTERÅS?


I TV-programmet ”Vem tror du att är?” (2012) med Petra Medé talas det om Västerås galgbacke, men inte vart den låg. Journalisten Anders Lif har skrivit om Västerås galgbacke i VLT, måndag den 12 november 2012 i artikeln ”Galgbacken vid Kopparbergsvägen” som är dagens Krutkällarbacken.

Sedan tar han upp att det skulle ha funnits fyra ytterligare galgbackar i Västerås. Själv anser jag att det bara har funnits två galgbackar tillhörande Västerås stad; galgbacken på Oxbacken och vid Kopparbergsvägen (Krutkällarbacken). Jag har inte funnit några belägg att det ska ha legat någon galgbacke på Kyrkbacken eller vid Herrgärdets servicehus, där lokalhistorikern Arvid Offe nämner i en artikel i VLT 1978 att Epedemisjukhuset låg på den gamla galgbacken. Det är hans egna spekulationer utan belägg.
Sedan har Västerås stad växt och Siende härads galgbacke ligger idag inom Västerås stads gränser.

Galgbacken på Nordanby ägor och vid Kampängsbron är den vid Krutkällarbacken.

Västerås galgbacke. SOFI:s (Institutet för språk och folkminnen). http://www2.sofi.se/SOFIU/topo1951/_cdweb/_s2ux001/330222c1/p4/0000296a.pdf




måndag 20 augusti 2012

Bedragare utger sig vara Jouni Tervalampi

BEDRAGARE UTGER SIG VARA JOUNI TERVALAMPI


Någon KNÄPPSKALLE utger sig att vara jag, Jouni Tervalampi.

Fredag den 17 augusti 2012, kring 16.00 upptäckte jag att någon hade kapat mitt hotmail-epost då jag inte kom in när en textruta hänvisade att någon annan var inloggat. Anmälde det direkt till Microsoft Hotmail. Tydligen har min hotmail-konto blivit hackad, då jag inte kan finna något virus eller trojanprogram i min dator, plus inga inloggningssidor till bloggarna eller spray inte har rörts.

Måndagen den 20 augusti 2012, cirka 11.30 försökte någon öppna ett konto på Blocket.se med mitt andra e-post, alltså inte med spärrade hotmail (förhoppningvis är det spärrat)

Det finns bara en Jouni Tervalampi och det är JAG.

Vad orsakerna till att KNÄPPSKALLEN vill jävlas med mig vet jag inte. Om det är någon som är avundsjuk på mig, eller en samehatare, fast mest troligt är att det en lokal KNÄPPSKALLE från Västerås.


Västerås dårarnas stad? Eller, åtminstone en KNÄPPSKALLE.

Fredagen den 17 augusti 2012 kom en intervju med mig i lokaltidningen Vlt, vilket utgivningsområde är främst Västerås, Hallsta och Sura. Det tycks ha utlöst ett hat mot mig och gjort de ovannämnda tingen. Det kan vara någon okänd, men det kan likaväl vara någon jag känner väl eller ytligt. Ja, det gäller ha ryggen fri. Då man inte vet vad KNÄPPSKALLEN hittar på nästa gång.

Läsa mer: Thorsell, Moa 2012-08-17. Jouni fyller luckor i Västerås historia. Vlt del 1, sidorna 30-31.



Det jag vet att jag kommer fortsätta skriva insändare, på bloggen, bli intervjuad, skriva böcker eller vad KNÄPPSKALLEN störs av.

VARNING: Jag har INTE beställt något på Internet, förutom mina egna böcker på Bubok.se